rss search

Taboe

line

Ik ben al heel lang verliefd op een turkse man. Die is na zeven jaar illegaal geweest te zijn in nederland, nu vertrokken naar zijn vrouw terug en vier kinderen. Ik ben daar blij om. Het voelde niet zuiver. Van hem heb ik geleerd wat liefde inhoudt. Ik heb nog nooit in mijn nederlandse leven dit met een nederlander mogen ervaren. Altijd komt de voorwaardelijkheid, de oordelen, veroordelen in het spel. Het hoofd lijkt de liefde te bepalen.

Van hem heb ik geleerd dat liefde tussen twee mensen vanuit het hart beleeft wordt. In het hart huizen de gevoelens en de onvoorwaardelijkheid. Ik heb onze relatie niet meer gedeeld met anderen, omdat een ieder hier ‘het’ er niet mee eens scheen te zijn. Dit heeft me verdriet gegeven. Nederlanders, zo heb ik ook geleerd, zijn over het algemeen niet bereid om naar de gevoelens te kijken, en de daaronder gelegen behoeften-wereld. Mededogen lijkt hen vreemd. Door mijn ‘geheime’ liefde leer ik mededogen opbrengen voor de ander in zijn of haar verborgenheid. Liefde lijkt te liggen in de verborgenheid.

Daarom zijn jullie dit begonnen. Het ligt in de taboesfeer, en moet dus anoniem verteld worden. Dan pas krijgt mijn verhaal een kans! Dat maakt me dan wel weer blij.