rss search

Rooms katholiek meisje

line

Het was 1966, het gezin waarbinnen ik was opgegroeid was zwaar gereformeerd. Mijn grote liefde, ook 18 jaar, kwam uit een zwaar Rooms katholiek gezin. De 1e keer dat ik bij haar thuis was om kennis te maken en mee te eten was vooral indrukwekkend vanwege de totaal 12 kinderen waarvan mijn meisje de één na jongste was. Na de maaltijd ging papa biechten omdat hij een zondaar aan tafel had….

In mijn diensttijd woonde ik weer thuis, nolens volens. Mijn vader was in shock dat ik met een RK meisje verkering had. Na bijna 1 jaar konden wij beiden de druk van het thuisfront niet meer aan. ik bracht haar thuis, huilend namen wij afscheid. Zij had nog een mooie afscheidsbrief waarvan ik de tekst na bijna 50 jaar nog steeds uit mijn hoofd ken. Hoe zou mijn leven zijn verlopen met haar aan mijn zijde. Ondanks mijn gelukkige huwelijk van 40 jaar denk ik vrijwel dagelijks aan mijn 1e grote liefde. Ik kan haar lijf, haar gezicht op elk moment van de dag weer te voorschijn halen. Zelfs haar stem en lach zijn altijd bij me. Als ik haar morgen weer zou zien? Ik denk dat ik weer als een blok voor haar zou vallen. Ik ben nooit opgehouden van haar te houden.