rss search

Mooi en heftig

line

Ik dacht dat ik haar gevonden had. We maakten elkaar aan het lachen, hielden van dezelfde schrijvers en andere muziek. Ze was niet bang om mij tegen te spreken. Ik vond haar mooi en heftig, maar niet te heftig. Maar toen de herfstregen viel, maakte haar lichtheid mij zwaarder. Haar enthousiasme drukte mij met mijn neus op de feiten: de tijd staat niet stil en ooit vindt zij wel iemand die haar mee optilt. Ik kwetste haar, en ik kwetste de vrouw van wie ik hou maar met wie ik niet meer kan samenzijn. Het schuldgevoel knijpt mijn keel dicht. Misschien moet ik maar alleen blijven. Ik heb niet het gevoel dat ik gelukkig kan worden, laat staan anderen gelukkig kan maken. Zij sturen mij verwarrende en verwarde berichten. Ik wil hen het liefst allebei uit mijn leven bannen. Ik wil hen het liefst allebei in mijn leven hebben.