rss search

Liefde op het eerste oor

line

Bestaat liefde op het eerste oor? Ik hoor de stem van Ad Vandenberg (Whitesnake, Vandenberg) op de radio als ik op de A1 terug naar huis rijd. Vaag had ik wel eens van hem gehoord, liefkozend werd hij Adje genoemd. Ik word meegenomen door zijn stem, als hij vertelt nog steeds bevriend te zijn met de zanger van Whitesnake. Ik weet nog precies de plek daar op de snelweg, waar ik overspoeld werd, op slag verliefd werd. Deze man moest toch echt heel leuk en sexy zijn.

Het is jaren geleden en ik weet inmiddels veel meer over Ad. Dat hij inderdaad sexy is, zijn Facebook pagina vult met zijn eigen humor en soms ook zijn woede als ex-makkers aan de haal gaan met zijn naam. En dat ‘Adje’ een understatement is voor een boomlange man, die inmiddels 60 jaar is, prachtig ‘opgedroogd’ is en met zijn nieuwe groep Vandenberg’s Moonkings de podia weer gaat bestormen. Ik weet inmiddels ook dat hij prachtige schilderijen maakt. Expressief, kleurrijk, groot, overdonderend energierijk. In mijn huiskamer hangt een veel rustige zeefdruk van hem: SnowCow. Prachtig sereen haar gele oogmerk koket opduikend in het wit van de sneeuw. En die verliefdheid? Tja, vorig jaar was ik in Enschede, zijn woonplaats, en ik dacht hem te zien. Mijn hart dreunde mijn borst uit. Het was echter iemand anders. Verliefd? Ja, dus nog steeds als een puber van 56 jaar.