rss search

Lief, ik heb je lief

line

Al vele jaren. Daarnaast hou ik van mijn man, mijn echtgenoot. En jij, zoals je onlangs bevestigde, ook van je vrouw. Bijna vijf jaar geleden laaide de lust tussen ons op. Lust zoals ik lang niet gevoeld had. Ik voelde me gezien, gehoord en vooral gevoeld. Jouw lijf doet mij nog dagelijks verlangen. Je ogen, je huid en je mond. Je mond kan ik naar blijven kijken. Je besloot na een paar maanden dat het zo niet verder kon. Je had gelijk en met pijn in m’n hart liet ik je gaan. Afstoten en aantrekken, dat was zoals het ging. Na vier jaar heeft het me gebroken. Ik heb je bewust vermeden, zoveel ik kon. Een half jaar lang. En toen kwam je “terug”… In de zin van toespelingen, blikken, opmerkingen. Maar meer dan dat werd het niet. Ik werd 50 en we dansten. Armen om elkaar. En toen zei je ‘ik hou van je’. Twee dagen was het stil in mij. Daarna ging het leven door. We zijn wel dichter bij elkaar. Maar in m’n armen ben je nog steeds niet. Ik hou van je. Bijna vijf jaar later. En ik hou van je….