rss search

Leven na de dood?

line

45 jaar geleden. M’n eerste baan. We werkten samen. Zo verliefd werd ik. Door het werk konden we nogal wat nachten samen doorbrengen. Na 4 maanden kwam je wat vroeger m’n kamer binnen en vertelde dat je vrouw er achter was gekomen, dat we elkaar niet meer konden zien. Ik ging haar opzoeken en vond haar en je kinderen aardig. Voelde me schuldig. Beloofde haar dat ik je met rust zou laten. Ik heb nooit meer contact gezocht. Bij jou kwam alles goed. Je kreeg nog een kind en jullie zijn nog altijd bij elkaar. Ik trouwde, kreeg kinderen, scheidde, had verhoudingen, hertrouwde en scheidde weer. Voor die 4 maanden ben ik in vergelijking met jou te zwaar gestraft. Ik heb niet kunnen ontsnappen aan die eerste liefde. Alles wat ik overdag opbouwde, werd ‘s nachts ongedaan gemaakt, omdat ik al die jaren minstens 2 maal per week van jou, van ons droom, en het altijd fout (voor mij) afloopt. Het is zo shit dat je verstand je gevoel niet kan regeren. Mocht er een leven na de dood zijn, dan trek ik bij deze m’n belofte in.